UDEN - Bij de Bedir Islamitische Basisschool in Uden is dinsdagavond vermoedelijk brand gesticht. Op de school aan de Landschrijversveld zitten 113 leerlingen. De school is door het vuur volledig verwoest. Politie en brandweer houden er ernstig rekening mee dat de brand in de islamitische school in Uden dinsdagavond is aangestoken. Dat is op een persconferentie bekendgemaakt.

De brand brak rond kwart voor negen uit. Op de muren van de school zijn teksten ontdekt die verwijzen naar de moord op cineast Theo van Gogh. Volgens ooggetuigen zou de tekst luiden 'Theo R.I.P (rust in vrede)'. Ook zou bij de tekst een 'white power'-teken staan, het wereldwijde symbool van blanke racisten.

In Eindhoven werd maandagochtend een aanslag gepleegd op een islamistische basisschool. Burgemeester Sakkers van Eindhoven legde een verband tussen de aanslag en de moord op Van Gogh.


Bij de Bedir Islamitische Basisschool in Uden is dinsdagavond brand gesticht- Foto: Tim Adam

Ruim twee maanden geleden is een moskee in Uden beklad met racistische teksten en in het nabijgelegen Veghel is vorige week eveneens een moskee beklad met racistische teksten.

Pauluskerk

In de Pauluskerk aan de Kardinaal Tooropstraat in Boxmeer heeft dinsdagavond brand gewoed. Dat heeft de politie bevestigd. De brand is inmiddels geblust. Over de oorzaak, schade en omvang van de brand is nog niets bekend.