WASHINGTON - John Kerry laat zich niet uit het veld slaan na zijn verlies in de Amerikaanse presidentsverkiezingen afgelopen dinsdag. De Democratische senator overweegt zich opnieuw kandidaat te stellen voor de presidentsverkiezingen van 2008. Dit meldde The Washington Post dinsdag.

Vrienden en bekenden van de senator uit Massachussets verwachten dat Kerry een nieuwe worp wil doen naar het presidentschap van 2008. Kerry zelf speculeerde al op zijn terugkeer tijdens een diner in Washington afgelopen weekeinde. Kerry zei tegen de aanwezigen. "Ik ben getest door God. Ik ben een vechter en ik ben eerder teruggekomen."

Kerry wil in zijn hoedanigheid als senator zijn strijd tegen Bush blijven voortzetten. Een van de onderwerpen waar hij Bush mee wil confronteren, is de kwestie rond mogelijke olieboringen in Alaska. Kerry is een fel tegenstander van dit plan.

Fris gezicht

Binnen de Democratische partij staat niet iedereen positief tegenover het plan van Kerry om zich opnieuw kandidaat te stellen. Volgens anonieme bronnen binnen de partij is juist een nieuw, "fris gezicht" nodig. Ook zou veel van de steun die Kerry kreeg bij de jongste verkiezingen te danken zijn aan de brede afkeer van Bush. Op die steun hoeft hij de volgende keer niet meer te rekenen, aldus de bronnen.

Met zijn voornemen neemt Kerry duidelijk geen voorbeeld aan zijn voorganger Al Gore. Gore verloor in 2000 de verkiezingen van Bush en trok zich vervolgens geheel terug uit de Amerikaanse politiek.