PARIJS - De Palestijnse leider Arafat is in de nacht van maandag op dinsdag in een dieper coma geraakt. Dat heeft een woordvoerder van het militaire ziekenhuis in Parijs waar Arafat wordt behandeld, dinsdag bekendgemaakt.

Bekijk video: Modem/ Breedband

"Zijn gezondheidstoestand is afgelopen nacht verslechterd", aldus generaal Estripeau, chef van de medische dienst van de Franse strijdkrachten en leider van het team artsen dat Arafat behandelt. Volgens de website van de Engelse televisiezender BBC heeft de Palestijnse leider nog maar 'enkele uren' te leven. Vanmiddag rond vijf uur geven Palestijnse autoriteiten een persconferentie waarin de gehele situatie wordt opgehelderd.

Qurei

Vier hooggeplaatste Palestijnse politici zijn dinsdagmiddag bij het ziekenhuis Percy de Clamart bij Parijs gearriveerd om een bezoek te brengen aan de Palestijnse president Arafat.

Premier Qurei, secretaris-generaal Abbas van de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie PLO, minister van Buitenlandse Zaken Shaath en parlementsvoorzitter Fattuh vertrokken maandag uit de Gazastrook om Arafat, die in diepe coma ligt, te kunnen zien. De vrouw van Arafat is fel gekant tegen de komst van het viertal.

Een kolonne van twaalf voertuigen begeleid door motoragenten arriveerde om 12.20 uur bij het hospitaal. De vier politici in het gezelschap van de Palestijnse VN-ambassadeur en neef van Arafat, Nasr al-Kidwa, wensten geen verklaring af te leggen. Eerder op de dag hadden ze een onderhoud van een uur met de Franse minister van Buitenlandse Zaken Michel Barnier.