ROTTERDAM - De politie in Rotterdam heeft na de uitzending van Opsporing Verzocht op maandag, zeventien tips binnen gekregen over de moord op twee prostituees. Of de tips bruikbaar zijn, moet volgens de politie nog blijken uit onderzoek.

In de aflevering maakte de politie bekend op zoek te zijn naar twee mannelijke bezoekers van de Rotterdamse tippelzone aan de Keileweg. Een beveiligingscamera maakte op 14 oktober, enkele uren voor de moorden, opnames van het tweetal. De mannen liepen samen met de twee tippelaarsters uit het zicht van de camera.

Het gaat om een blanke man tussen de twintig en dertig jaar met een kaal hoofd en een man van dezelfde leeftijd met een Hindoestaans uiterlijk. De mannen hebben de vrouwen tussen 02.00 en 06.00 uur opgepikt.

Opleggers

Een beveiligingsmedewerker vond de prostituees 's ochtends vroeg onder twee opleggers in de Lekstraat, nabij de Keileweg. Een van de vrouwen was toen al overleden, de ander overleed later in het ziekenhuis. Beiden zijn volgens de politie doodgeschoten.