ZWOLLE - In Overijssel en Drenthe zijn enkele tientallen stembiljetten voor de waterschapsverkiezingen verstuurd naar overleden personen. De betrokken waterschappen erkennen het probleem, maar zeggen er weinig tegen te kunnen doen.

"Het is een triest wederkerend probleem", aldus een woordvoerder van het Overijsselse waterschap Groot Salland maandag. De stembiljetten worden onder meer gestuurd naar huiseigenaren. "Wij krijgen de gegevens van het Kadaster, maar veel mensen vergeten de naam van de overleden eigenaar te wijzigen." De gegevens zijn niet op een andere wijze te achterhalen.

Tientallen

Volgens een woordvoerder van waterschap Reest en Wieden (Noord-Overijssel en Drenthe) zou het gaan om enkele tientallen stembiljetten. De stembiljetten zijn wel te gebruiken door de huidige huisbezitters. Volgens beide waterschappen kwam het probleem tijdens de vorige verkiezingen ook al voor.

Inwoners van de provincies Drenthe, Groningen, Flevoland en Overijssel kunnen van 1 tot 12 november een nieuw waterschapsbestuur kiezen.