NEW YORK - Een 25-jarige man uit de Amerikaanse staat Georgia, die wanhopig was over de uitslag van de presidentsverkiezingen, heeft zichzelf doodgeschoten op Ground Zero in New York. Dat meldden diverse Amerikaanse media zondag.

Het lichaam van de man werd zaterdagmorgen ontdekt. Naast hem lag een geweer. Hoewel de man geen afscheidsbrief bij zich droeg, gaan zijn familie en vrienden ervan uit dat hij zelfmoord heeft gepleegd in reactie op de herverkiezing van president George Bush.

Politieke daad

"Ik weet zeker dat het een protest is", zei de cheffin van het laboratorium waar hij werkte tegen de New York Daily News. "Ik zie het als een politieke daad", zei een collega. "Hij was zó tegen de oorlog." Zijn moeder heeft tegenover de politie bevestigd dat hij overstuur door de verkiezingsuitslag naar New York was gereden.

Het lichaam lag binnen de omheining van de plek waar tot de aanslagen van 11 september 2001 de Twin Towers stonden. Volgens de Havenautoriteit van New York, die het terrein bewaakt, is onduidelijk hoe de man over de vijf meter hoge hekken is gekomen.