PARIJS - De Palestijnse voormannen Ahmed Qurei, Mahmoud Abbas en Nabil Shaath komen maandag naar Parijs om de Palestijnse president Arafat in het ziekenhuis te bezoeken. De Franse minister van Buitenlandse Zaken Barnier heeft dit zondag gezegd.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Hij zei dat de tien dagen geleden opgenomen Arafat 'in leven is' en 'in een bijzonder gecompliceerde, ernstige en stabiele toestand' verkeert.

Qurei en Abbas zijn Arafats plaatsvervangers in respectievelijk het Palestijnse bestuur en de politieke organen, PLO en Fatah. Nabil Shaath is de Palestijnse minister van Buitenlandse Zaken. De drie spreken waarschijnlijk in Parijs ook met de Franse president Chirac.

Het bezoek betekent niet dat toestand van de Palestijnse leider daarvoor onmiddellijke aanleiding geeft. Integendeel, volgens sommige bronnen bij de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie (PLO). Die stellen dat de drie juist naar Parijs gaan omdat ze menen dat ze onvoldoende weten over Arafats gezondheidstoestand.

Arafat ligt in een militair ziekenhuis bij Parijs. De enige Palestijnen die hem in de afgelopen tien dagen van ziekenhuisopname hebben bezocht, zijn zijn echtgenote Suha, zijn neef Nasr al-Kidwa en de Palestijnse gezant in Parijs, Leila Shahid.