SAMARRA - In de Iraakse stad Samarra, ten noorden van Bagdad, zijn zaterdag zeker 37 mensen gedood door het exploderen van vier bomauto's en tijdens gevechten. Zeker 57 mensen raakten gewond, aldus de politie.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Kort nadat nabij het gemeentehuis de eerste bomauto was ontploft, explodeerde een tweede op het moment dat hulpverleners toesnelden om de slachtoffers van de eerste aanslag te helpen. Hierdoor kwamen zeker 23 mensen om het leven en raakten zeker veertig personen gewond, onder wie negen agenten.

Een half uur later explodeerde elders in de stad een derde bomauto, waardoor enkele mensen gewond raakten. Deze aanslag was gericht tegen een Amerikaans konvooi dat naar de plek van de eerdere aanslagen ging om hulp te bieden.

Vrijwel tegelijkertijd voerden gewapende mannen aanvallen uit op verschillende politieposten. Hierdoor kwamen zeker vier politiemannen om en raakten zeventien gewond.

Rond het middaguur ramde een vierde auto geladen met explosieven tegen een politiepost, waarna de auto explodeerde. Hierdoor werden zeker tien politiemannen gedood en raakten vijf gewond. Het gebouw raakte zwaar beschadigd.

Volgens de politie kwamen zes mensen om door gevechten tussen Amerikaanse troepen en opstandelingen. Het Amerikaanse leger kon dit laatste bericht niet bevestigen.