DUSSELDORF - Een 76-jarige automobilist uit het Duitse Essen heeft het zondag gepresteerd om 33 kilometer lang spook te rijden over de autosnelweg A42 in de buurt van Dortmund.

Daarbij veroorzaakte hij drie verkeersongevallen, waarbij vijf mensen gewond raakten, voordat de politie de man tot stoppen wist te brengen. Dat heeft de politie in Düsseldorf zondagavond bekendgemaakt.

De politie hoorde voor het eerst rond 17:40 uur zondagavond van de spookrijder, toen hij tegen het verkeer in reed bij Moers. Twee kilometer verderop ramde hij een tegemoetkomende auto op de derde rijbaan.

De 20-jarige bestuurster kwam er met enkele kleerscheuren van af. Vijf kilometer later reed hij een 28-jarige automobilist uit Stollberg de vangrail in.

Ook dit slachtoffer bleef ongedeerd. De politie zette intussen een groot aantal surveillancewagens en een helikopter in om de man tot stoppen of keren te bewegen.

Bij Oberhausen botste de bejaarde nog op een auto uit Mönchengladbach. Daarbij raakten de vijf inzittenden gewond. De man reed verder en kon pas bij de afrit Gelsenkirchen door de politie worden gestopt. Volgens de politie maakte de bestuurder een verwarde indruk.