DRIEBERGEN - De spoorwegpolitie heeft nog drie jongeren aangehouden die worden verdacht van vandalisme op het spoor. De jongens, die in leeftijd variëren van vijftien tot en met zestien jaar, worden ervan verdacht dat ze op het spoor bij Maarssen treinen met stenen hebben bekogeld en voorwerpen op de rails hebben gelegd. De politie hield in verband met deze zaak eerder al zeven jongeren aan.

De in totaal tien jongeren worden verantwoordelijk gehouden voor verschillende incidenten. Ter hoogte van Maarssen zouden ze treinen op het traject Utrecht - Amsterdam hebben bekogeld. Ook legden zij verschillende voorwerpen, waaronder een balk, op de rails. De zeven verdachten, tussen de dertien en zestien jaar oud, werden eind vorige maand aangehouden. Donderdag maakte de spoorwegpolitie bekend dat er afgelopen week nog drie verdachten zijn opgepakt.

Tegen de in totaal tien jongeren wordt proces-verbaal opgemaakt voor openlijke geweldpleging. Een van de treinen liep door toedoen van de vermeende vandalen een schade van in elk geval 10.000 euro op. De overige schadegevallen worden nog verder onderzocht. Het merendeel van de jongeren heeft bekend betrokken te zijn geweest bij een of meerdere incidenten.