IOC handhaaft boycot tegen Rusland na dopingschandaal

Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft de boycot die sinds 19 juli tegen Rusland liep met onbepaalde tijd verlengd. Dat is woensdag besloten na een vergadering in Lausanne.

De boycot houdt in dat het comité geen medewerking verleent aan de organisatie van sportevenementen of -bijeenkomsten in het land. 

Daarnaast heeft de IOC erop aangedrongen alle voorbereidende evenementen in Rusland op de Olympische Winterspelen in Pyeongchang (2018) te bevriezen.

De maatregelen zouden gelden tot het einde van dit jaar, maar zijn nu verlengd. Welke consequenties dit heeft voor de Spelen in Zuid-Korea is niet bekend.

Dopingcultuur

Rusland ligt al lange tijd onder vuur vanwege de dopingcultuur in het land.

Een onderzoek van wereldantidopingagentschap WADA toonde eerder dit jaar aan dat er in het land een door de staat gesteund systeem was ontwikkeld, waardoor sporters massaal worden aangespoord en geholpen om doping te gebruiken.

Russische atleten mochten daarom niet meedoen aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, terwijl de hele Russische ploeg werd geweerd van de Paralympische Spelen.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie