DEN BOSCH - Het gerechtshof in Den Bosch heeft woensdag de 43-jarige Rob H. uit het Noord-Limburgse Vredepeel veroordeeld tot twaalf jaar celstraf voor de moord op zijn ex-schoonmoeder in maart vorig jaar. Er was vijftien jaar geëist. Het hof sprak hem vrij van de moord op zijn vrouw eind 1997 in Best. Het Openbaar Ministerie (OM) vroeg hiervoor twee weken geleden ook vrijspraak wegens gebrek aan bewijs.

Rob H. sloeg Hanny Kluijtmans-van de Grint, de moeder van zijn overleden vrouw, vorig jaar in zijn stal tegen de grond en wurgde haar. Ze had zojuist zijn twee kinderen teruggebracht, die het weekeinde bij haar hadden gelogeerd. De geitenhouder ontstak in woede, nadat zijn ex-schoonmoeder had gedreigd de maandelijkse toelage voor de kinderen stop te zetten, geld uit de erfenis van hun moeder.

Na de dood van Kluijtmans-van de Grint kwamen in haar woonplaats Best herinneringen naar boven aan de verdachte omstandigheden waaronder haar dochter Jeanette in 1997 was overleden. Het onderzoek naar de dood van de vrouw werd heropend.

Het OM eiste in april levenslang tegen H. voor de moord op beide vrouwen. De rechtbank in Roermond veroordeelde hem tot vijftien jaar cel voor de moord op zijn ex-schoonmoeder.