Onder strenge veiligheidsmaatregelen heeft zondag in Hooge Zwaluwe (Noord-Brabant) een reconstructie plaatsgevonden van de dubbele moord in een vakantiehuis, oktober vorig jaar. De omgeving van de afgelegen vakantiewoning in de polder werd afgezet.

Bij een ontmoeting tussen Belgische en Nederlandse criminelen in het huisje werden vorig jaar twee mannen doodgeschoten. Een van de slachtoffers was captain bij de motorclub No Surrender. Vijf Belgen en een Nederlander zijn verdachten in deze zaak.

Er werd rekening mee gehouden dat leden van de motorclub No Surrender of nabestaanden van de slachtoffers op de reconstructie zouden afkomen. Maar volgens het Openbaar Ministerie (OM) zijn geen incidenten gemeld.

"Er waren ook geen concrete aanwijzingen dat er iets zou gebeuren", aldus een woordvoerster. "De reconstructie in aanwezigheid van verdachten vond plaats op verzoek van de verdediging. Er wordt altijd een veiligheidsinschatting gemaakt."

Burgemeester Gert de Kok van de gemeente Drimmelen, waar Hooge Zwaluwe onder valt, had om die reden een noodverordening ingesteld die van zaterdagmiddag tot zondag 18.00 uur van kracht was. Zo moesten bewoners zich legitimeren. De reconstructie nam de hele zondag in beslag.