Feyenoord heeft alle meegereisde supporters bedankt voor de wijze waarop ze hun club hebben vertegenwoordigd rond en tijdens de met 4-0 verloren Europa League-wedstrijd donderdag tegen Manchester United.

Zowel in het stadion als in het centrum van de stad gedroeg de aanhang van de Rotterdammers zich keurig. "Dat is een compliment waard", zei algemeen directeur Eric Gudde vrijdagochtend op de luchthaven van Manchester.

De supporters van Feyenoord lagen onder een vergrootglas, nadat het twee jaar geleden rond de uitwedstrijd tegen AS Roma uit de hand liep. Historische bouwwerken in de Italiaanse hoofdstad werden beschadigd en het kwam tot confrontaties met de politie.

"Maar nu hebben de supporters zich gelukkig van hun beste kant laten zien en zich in Manchester ware ambassadeurs van Feyenoord en Rotterdam getoond", vindt Gudde. Ook de Engelse club en de plaatselijke politie zijn lovend over de aanhang die naar Manchester was afgereisd.

Incident

Overigens was er woensdagavond wel een incident met veertig Feyenoord-supporters die "stennis schopten" aan boord van een KLM-vliegtuig. De luchtvaartmaatschappij heeft een bericht daarover van De Telegraaf bevestigd.

De groep was merkbaar onder invloed en "eiste veel aandacht van het personeel", aldus een zegvrouw van KLM. De bemanning van de vlucht besloot de politie op Manchester in te seinen. Agenten wachtten de supporters op de luchthaven op.

Zevenduizend supporters

In totaal waren er zevenduizend Feyenoord-supporters in Manchester, van wie er ongeveer drieduizend een kaartje hadden voor de wedstrijd op Old Trafford.

Vooraf vreesde Feyenoord voor een harde straf als het tot ongeregeldheden zou komen. Bij Europese thuiswedstrijden laat Feyenoord dit seizoen uit voorzorg maar 26.000 toeschouwers toe, terwijl De Kuip een capaciteit heeft van ruim 50.000.