De A28 tussen Amersfoort en Utrecht is weer open. De snelweg werd donderdagavond vroeg afgesloten na een zwaar ongeval waar drie vrachtwagens bij betrokken waren.

Dat gebeurde tussen Soesterberg en Den Dolder. De chauffeurs van de vrachtwagens raakten gewond en werden naar het ziekenhuis vervoerd.

De weg was beschadigd en de ravage was groot. Een van de vrachtwagens, een lege tankwagen, was gekanteld. De chauffeur zat bekneld in de cabine. Hij werd door de brandweer bevrijd en is naar een ziekenhuis gebracht. De twee andere chauffeurs werden al eerder naar een ziekenhuis vervoerd.

Het schoonmaken en repareren van de A28 heeft tot bijna 5.30 uur geduurd. Verkeer werd tot die tijd omgeleid via de A27 en A1.

Problemen op A1 

De A1 richting Duitsland is in de nacht van donderdag op vrijdag urenlang afgesloten geweest bij de grensovergang De Lutte. Dat had te maken met een ongeval met twee vrachtwagens, vlak over de grens op Duits grondgebied.

De vrachtwagens blokkeerden de weg en de Duitse politie was lang bezig met de berging. Rond 07.15 uur werd de afsluiting opgeheven.