DEN HAAG - De Molukse gemeenschap in Nederland demonstreert zaterdagmiddag in Den Haag tegen het geweld op de Indonesische eilandengroep.

De Molukkers verzamelen vanaf 12.00 uur op het Malieveld voor een manifestatie en een demonstratieve tocht langs onder meer de ambassades van de Verenigde Staten en van Frankrijk in het centrum van Den Haag.

De deelnemers aan de stoet, die rond 13.00 uur is vertrokken, willen petities aanbieden bij de ambassades. Rond 15.00 arriveren de betogers weer op het Malieveld. Daar houdt F. Tutuhatunewa, de president van de Regering in ballingschap van de Republiek der Zuid-Molukken (RMS), een toespraak.

Op 25 april verliep een Molukse demonstratie nog onrustig. Op die dag werd de proclamatie van de Vrije Republiek der Zuid-Molukken (RMS) herdacht in Den Haag. De organisatie van de demonstratie van zaterdagmiddag hoopt op 3000 deelnemers, die uitdrukkelijk verzocht zijn de mars waardig te laten verlopen.

Het centrum van Den Haag zal tijdens de demonstratieve optocht minder goed bereikbaar zijn voor autoverkeer, omdat de politie enkele wegen langs de route afzet.