Berging ontspoorde trein Winsum afgerond

De berging van de trein die vrijdagmiddag in Winsum ontspoorde na een aanrijding met een melktankwagen is zaterdagmiddag afgerond.

Omstreeks 16.30 uur is het laatste deel van de trein van het spoor gehaald en op een dieplader afgevoerd.

De trein van Arriva botste vrijdag op een tankwagen met melk. Door het ongeluk raakten veel inzittenden gewond. Drie passagiers zijn er ernstig aan toe. De chauffeur van de tankwagen werd aangehouden.

Als de tankwagen zaterdagavond is geborgen, beginnen de herstelwerkzaamheden aan het zwaar beschadigde spoor. Het werk gaat het hele weekeinde duren en volgens de huidige prognose rijden er maandagochtend weer treinen tussen Groningen en Roodeschool. Arriva zet dit weekeinde bussen in om reizigers te vervoeren.

Bussen

Het werk gaat het hele weekeinde duren en volgens de huidige prognose rijden er maandagochtend weer treinen tussen Groningen en Roodeschool, kondigde een woordvoerster aan. Arriva zet dit weekeinde bussen in om reizigers te vervoeren.

Verhoor

Ook de 52-jarige machinist van de trein die vrijdagmiddag in Winsum op een onbewaakte overweg op een tankwagen botste, is door de politie als verdachte verhoord. De politie heeft dat zaterdag gemeld.

De 29-jarige bestuurder van de tankwagen met melk die vrijdag werd aangehouden is na verhoor vrijgelaten. Beide betrokkenen blijven verdachte tot het onderzoek duidelijk heeft gemaakt wat er precies is gebeurd. Het Openbaar Ministerie zal na het onderzoek beslissen of er iemand vervolgd zal worden.

Lees meer over:
Tip de redactie