Politie Spanje onderzoekt vermissing Brabantse tienermeisjes

De politie in Spanje onderzoekt de vermissing van twee Brabantse tienermeisjes. Ze zijn dinsdagmiddag na school naar Málaga gevlogen, zonder hun familie daarover in te lichten. Sindsdien zijn ze spoorloos.

De politie West-Brabant leidt het onderzoek in Nederland. De vaders van de 16-jarige meisjes zijn inmiddels afgereisd naar Spanje en hebben daar de media ingeschakeld om in contact te komen met de tieners.

"We hebben geen directe reden om aan te nemen dat er sprake is van een misdrijf", aldus een woordvoerder van de politie. "Op camerabeelden van de luchthavens in Eindhoven en Málaga zijn ze te zien zonder anderen. Maar tegelijkertijd tasten we nog in het duister over de vraag wat het motief van hun verdwijnen wel is."

De meisjes hebben hun mobiele telefoons en laptops in Nederland achtergelaten. De politie onderzoekt deze apparaten, "al duurt dat wel een paar dagen. Mensen denken door series als CSI altijd dat met één druk op de knop is gepiept."

Serieuze tips

In Málaga zijn vooralsnog geen sporen van de Brabanders gevonden. De politie heeft drie serieuze tips ontvangen over de mogelijke verblijfplaats van het tweetal. Een van de tipgevers stelt dat ze in Nederland zouden zijn; een andere tip heeft het over Marbella, een stad op 60 kilometer van Málaga.

In de Spaanse media wordt inmiddels veel aandacht aan de zaak besteed.

Lees meer over:
Tip de redactie