De 31-jarige Janet S. uit Kampen krijgt wat het OM betreft twintig jaar cel, gevolgd door tbs met dwangverpleging voor de wrede moord op zakenman Ton Kuijf. De man werd in maart 2014 in een chalet in Ermelo met een bijl om het leven gebracht.

Dat bleek donderdag tijdens de derde dag in de zaak rond de zogeheten Ermelose chaletmoord.

Valt een persoonlijkheidsstoornis niet door de rechtbank vast te stellen, dan "rest niets anders dan een levenslange gevangenisstraf", aldus het Openbaar Ministerie (OM).

Het ontzielde lichaam van zakenman Ton Kuijf werd op 14 maart 2014 door de brandweer in het brandende chalet gevonden. Het met tape en kabelbinders geknevelde lichaam was gewikkeld in plastic. "Ton Kuijf moest hoe dan ook dood. Dit plan is uitgevoerd. Dit is moord", aldus de officier van justitie.

Deskundigen konden geen stoornis vaststellen, doordat S. niet meewerkte aan onderzoeken.

Uitlokking

Volgens de officier van justitie lokte S. het slachtoffer naar haar chalet met het doel hem te doden. Ze zou eerder tegen een medeverdachte hebben gezegd dat ze een man "af wilde slachten".

Medeverdachte in deze zaak, Youri B. uit Bergen op Zoom, zat op het moment van de moord buiten in zijn auto. Toen hij het chalet betrad, kennelijk om een telefoonoplader te pakken, zag hij hoe S. op het lichaam inhakte. Het OM had twijfels over zijn verhaal: zijn telefoon was leeg maar straalde later die avond wel een mast aan. Toch achtte de officier bewezen dat de moord alleen door S. is gepleegd.

Het slachtoffer werd eerst op zijn achterhoofd geraakt met een bijl. Daarna werd hij met kabelbinders en tape vastgebonden, waarna hij vele keren "doelgericht met een mes is gestoken, ook door de tape heen. Hiervoor misstaat de term 'afgeslacht' niet."

Seksdates

S. zou samen met een vriendin middels seksdates mannen hebben afgeperst. "Er was geen seksafspraak, er is geen seks geweest en daar zijn geen opnames van", zei de advocaat. De verklaring van B., die S. beschuldigde, is onbetrouwbaar, aldus de verdediging. De raadslieden willen vrijspraak voor moord.

Volgende week staan de drie overige betrokkenen terecht. Vonnis op 12 december.