LONDEN - Op de Deense veerboot Princess of Scandinavia heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag brand gewoed. Omstreeks 02.00 uur was de brand geblust. Het schip met 884 mensen aan boord kon enkele uren later de reis van Engeland naar Noorwegen hervatten.

De brand brak op twee plaatsen uit toen het schip op ongeveer kilometer ten zuidoosten van de Schotse stad Aberdeen voer. Een woordvoerder van de Britse kustwacht zei dat een brand in de machinekamer snel was geblust.

Het blussen van een brand in het rookkanaal van het schip nam echter meer tijd in beslag. Zeker acht reddingshelikopters en twintig schepen waren op dat moment in de buurt om een evacuatie te kunnen verzorgen.

Een woordvoerder van de Britse Royal Air Force zei dat er door de branden geen mensen gewond zijn geraakt. Wel verkeerden drie passagiers van het schip in een shocktoestand.

Voortzetten

Enkele uren na het blussen van de tweede brand kreeg de bemanning twee van de vier motoren van het schip aan de praat en kon de Princess of Scandinavia de reis richting Noorwegen voortzetten.

De woordvoerder van de Britse kustwacht zei dat dat er een grote sleepboot in aantocht was. Die kan de veerboot op sleeptouw nemen als dat nodig is.

De Princess of Scandinavia is in 1976 gebouwd en eigendom van de Deense maatschappij DFDS Seaways. In 1991 is de veerboot opgeknapt. Het schip vaart tussen Newcastle in het noorden van Engeland, het Noorse Kristiansand en Gotenburg in Zweden. Het vaartuig biedt plaats aan ongeveer 1500 mensen en bijna vierhonderd auto's.