Stewards van PSV zijn zaterdagavond gewond geraakt toen zij werden aangevallen door aanhangers van FC Twente. Dit gebeurde nadat een supporter van FC Twente uit het stadion werd gezet omdat hij vuurwerk afstak.

Een groep FC Twente-aanhangers reageerden woedend toen de vuurwerkgooier werd aangehouden en uit het stadion werd geleid, vertelt een woordvoerder van de politie. De stewards kregen klappen. Volgens De Telegraaf liepen vijf stewards verwondingen op.

Alleen de gooier van het vuurwerk werd aangehouden. De politie en PSV doen onderzoek naar de andere aanvallers. Het wordt  niet uitgesloten dat er meer aanhoudingen volgen.

De politie heeft ook een onderzoek ingesteld naar de beschadiging van auto's van fans van FC Twente. Die vonden zaterdag na de wedstrijd PSV-FC Twente hun auto's met onder meer krassen, omgeklapte buitenspiegels en vernielde ruitenwissers terug. In totaal zijn er zo'n twintig auto's beschadigd geraakt.

Klachten gebundeld

De fans maakten gebruik van een autocombi waarbij ze hun voertuig op een specifiek parkeerterrein in Eindhoven moesten parkeren. Voor de bewaking van dat terrein was PSV verantwoordelijk.

Of er al aangiftes binnen zijn gekomen, daar had een woordvoerder van de politie geen zicht op. Via een Facebookgroep van Twente-fans worden de klachten gebundeld en aan de club overhandigd.

Steen door ruit

Ook in Nijmegen raakte zaterdagavond een steward gewond. Na de wedstrijd NEC-FC Groningen werd volgens RTV Noord een steen door de ruit van een supportersbus gegooid. Hierbij liep een steward lichte kwetsuren op.

In de supportersbus zaten ook jonge kinderen.