DEN HAAG/NEW YORK - Prinses Máxima viert haar 31e verjaardag vrijdag met prins Willem-Alexander, vrienden en waarschijnlijk ook nabije familie in New York.

De prinses woonde enkele jaren in New York totdat ze de kroonprins ontmoette en naar Nederland vertrok.Het is vrijdag de eerste keer dat er in Nederland voor de verjaardag van Máxima gevlagd wordt, maar de jarige zal de driekleur aan de Nederlandse overheidsgebouwen dus niet met eigen ogen aanschouwen.

Máxima Zorreguieta is op 17 mei 1971 in Buenos Aires geboren en daar opgegroeid. Ze is de oudste van in totaal vijf kinderen - drie jongens en twee meisjes - uit het huwelijk van Jorge Zorreguieta en Maria del Carmen Cerruti. De drie kinderen - alle meisjes - uit een eerder huwelijk van haar vader ziet ze haast nooit.

Carrière

In 1995 studeert ze af in de economie, waarna ze naar New York vertrekt om onder andere bij de Deutsche Bank te gaan werken. Daar betrekt ze een luxueus appartement in de trendy wijk Chelsea. In mei 2000 verhuist ze naar Brussel om voor daar dezelfde bank te werken. (en dichterbij Willem-Alexander te zijn…)

Inmiddels heeft Máxima haar baan opgezegd en werkt aan haar inburgeringsprogramma om Nederalnd beter te leren kennen. Ze moet op de hoogte worden gesteld van de economische, politieke en sociale situatie in Nederland. Ook moet zij de taal spreken.

/DOSSIERMáxima