KARACHI - Een hoge Pakistaanse functionaris heeft vrijdag gezegd dat politieagenten een graf hebben gevonden met daarin "tien of twaalf" vermoedelijke lichaamsdelen van de vermoorde Amerikaanse journalist Daniel Pearl.

Medische teams zijn naar Gaddap, in de buurt van de havenstad Karachi, gestuurd om de stoffelijke resten te identificeren. Het hoofd in het graf is van de romp gescheiden.

De Pakistaanse autoriteiten vonden het graf op aanwijzing van drie mensen die donderdag in verband met de moord op Pearl in Karachi zijn opgepakt. Daniel Pearl, journalist voor The Wall Street Journal, werd in januari in Pakistan ontvoerd en later vermoord.

Een tot dan onbekende extremistische organisatie eiste de moord op. De daders zonden een video-opname, waarop te zien is hoe Pearl de keel wordt doorgesneden, naar de Amerikaanse ambassade in Pakistan.

In de zaak zijn vier moslimextremisten aangeklaagd. Hun rechtszaak is momenteel gaande. Er zouden nog enkele verdachten voortvluchtig zijn.

Het is niet de eerste keer dat de politie met stelligheid beweert het lichaam van de journalist te hebben gevonden. Vlak na de verdwijning van Pearl liet de politie ook weten dat ze het lichaam van een blanke man had gevonden. Dat bleek later niet van de Amerikaan te zijn.

De politie gaat er nu vanuit dat dit lijk echt van Pearl is. Een van de redenen daarvoor is dat het is gevonden op aanwijzingen die uit kringen van de ontvoerders lijken te komen. Daar komt bij dat de hut waarin het graf is ontdekt, veel gelijkenis vertoont met de achtergrond op de foto's van Pearl die zijn ontvoerders per e-mail hebben gestuurd.

/NIEUWS'Lichaam van journalist Pearl gevonden'