AMSTERDAM - Nederland kan trots zijn op Angela Visser: De blondine uit Nieuwerkerk aanden IJssel is uitgeroepen tot mooiste Miss Universe van de afgelopen 50jaar. Angela werd in 1989 gekroond als Miss Universe.
Angela Visser

"Het is alweer zo lang geleden dat ik aan de Missverkiezing meegedaan heb!Ik werd vanmorgen om half zeven wakker gebeld door m'n ouders, die verteldendat ik gekozen was als mooiste miss universe", zo vertelt Angela tegentvbabes.com.

Wat heb je sinds 1989 allemaal gedaan?

"In de eerste helft van de jaren 90 heb ik zoals jullie weten veel(gast)rollen gespeeld in allerlei series. En ik had een grote rol, MissGabrielle Dupre in de serie USA High, we hebben ongeveer 100 afleveringengemaakt. Maar nu doe ik iets heel anders, dat heeft niets met showbiz temaken!".

Wat doe je dan precies?

"Ik zet me in als vrijwilligster voor zwerfhonden. Ik werk voor eenstichting die zich het lot van die dieren aantrekt. We vangen honden op, diesoms mishandeld zijn, we verzorgen ze en zoeken een nieuw baasje voor ze. Dehonden krijgen van ons TLC!" (Tender Loving Care)

Angela praat met een zwaar Amerikaans accent, ze woont alweer 13 jaar in LosAngeles. Soms heeft ze moeite de juiste woorden te vinden in het Nederlands.

"Ik heb nog gewoon een Nederlands paspoort, hoor, ik ben geen Amerikaanse.Maar ik heb hier wel mijn plekje gevonden. Ik heb een heel goed contact metmijn ouders en familie, we bellen bijna elke dag!", aldus Angela tegentvbabes.com

Angela & Phil: sexy koppel

Angela woont alweer 3 jaar samen in Californië met haar vriend Phil Missig"We hebben geen kinderen, wel een kat!", vertelt Angela.

Phil heeft Angela in Los Angeles leren kennen. Hij staat meestal op de fotoals een nonchalant type met een weekendbaard. Hij vertelt aan tvbabes.com:"Ik heb de afgelopen 12 jaar gewerkt als fotomodel, maar nu ben ikhoofdzakelijk bezig met fotograferen."

Zeg Phil, hoe oud ben je eigenlijk?

"Dat zeg ik niet!". Het modellenbureau waar Phil staat ingeschreven verteltons dat hij 29 jaar oud is. Dat weten we dan ook weer.

Terug naar de verkiezing van de Mooiste Miss Universe ooit. Die werdgeorganiseerd door internetmagazine Global Beauties. Angela wint, Lara Duttauit India (Miss Universe 2000) werd tweede, en de Zweede schone YvonneRyding (Miss Universe 1984) werd derde.

Eigenlijk wilde Angela dokter worden, maar daar kwam weinig van terecht,nadat ze in 1989 werd gekroond als de mooiste van het universum. De showbizlonkte, Angela werd wereldberoemd. De sexy Nederlandse heeft in de jarennegentig 6 keer de Miss Universe verkiezing gepresenteerd op televisie.

Angela, uit Nieuwerkerk aan de IJssel, werd bekend door haar rol als dezwoele lerares Gabrielle Dupre in de jeugdserie USA High.Ze speelde diverse piepkleine gastrollen, in series als Baywatch, Friends enAcapulco H.E.A.T. Ook in een paar films is Angela te zien: als "gorgeousblonde" in Spy Hard met Leslie Nielsen, en in de B-film/cultfilm "KillerTomatoes take France".