HENGELO - Een showroom met een aantal Ferrari's is zondagmiddag verloren gegaan tijdens een grote brand bij een autobedrijf in Hengelo. Volgens de brandweer zijn ongeveer 56 peperdure auto's in de as gelegd en zou de schade kunnen oplopen tot in de tientallen miljoenen euro's.

In de showroom stonden onder meer Ferrari's en oude racewagens die een waarde hadden van tussen de 5 en 9 ton euro. Een woordvoerder van de brandweer: "We konden de wagens niet naar buiten rijden of duwen, omdat ze op slot stonden. Dat moest van de verzekering. Bovendien zijn niet alle auto's verzekerd vanwege hun waarde.''


Een peperdure auto gaat in vlammen op

De brandweer gaf om 15.15 uur het sein brand meester. De brand is ontstaan in de showroom waarin onder meer de Ferrari's stonden.

De oorzaak is nog onduidelijk, maar de brandweer gaat niet uit van brandstichting. Een klein aantal auto's is gered, evenals de computers en de boekhouding. Ook het kantoorgedeelte is aan de vlammenzee ontsnapt. De behoorlijke rookontwikkeling heeft geen schade opgeleverd voor de volksgezondheid, zo bleek uit metingen van de brandweer.

De directeur van het autobedrijf was tot op heden niet bereikbaar voor commentaar.