PARIJS - De artsen van Yasser Arafat sluiten uit dat de Palestijnse leider aan een levensbedreigende ziekte lijdt. Dat heeft een aantal van diens hooggeplaatste medewerkers gezegd. Zaterdag lieten de artsen al weten dat Arafat geen leukemie heeft.

De laatste onderzoeken hebben uitgewezen dat zijn ziekte te behandelen is, aldus Nabil Abu Rdainah, een naaste medewerker van Arafat. De Palestijnse leider ligt sinds vrijdag in een militair ziekenhuis in Clamart, nabij Parijs.

Vergiftigd

Nu zeker is dat de 75-jarige Arafat geen bloedkanker heeft, onderzoeken artsen onder meer of de PLO-leider een virale infectie heeft opgelopen of vergiftigd is. De eindresultaten van die tests worden pas woensdag bekend, aldus een medewerker. Tot dat moment mogen slechts een paar personen hem bezoeken.

Zaterdag liet een woordvoerster weten dat Arafats gezondheidstoestand, zowel mentaal als fysiek, vergeleken met vorige week sterk was verbeterd. Arafat is zaterdag uit bed geweest en heeft getelefoneerd met zijn dochter in Tunesië.