BAGDAD - Bij een operatie in de Iraakse provincie al-Anbar zijn zaterdag acht Amerikaanse mariniers om het leven gekomen. Negen anderen raakten gewond, aldus een verklaring van de strijdkrachten. Nadere details werden niet gegeven.

In de provincie al-Anbar liggen de opstandige steden Ramadi en Fallujah. Amerikaanse gevechtsvliegtuigen en artillerie bestookten deze laatste stad zaterdag opnieuw, aldus getuigen. De Amerikanen bereiden zich voor op een grootschalige operatie in de soennitische stad om (buitenlandse) rebellen uit te schakelen voor de verkiezingen in januari.

Explosie televisiezender

Door een bomexplosie op de parkeerplaats van de Arabische televisiezender al-Arabiya in de Iraakse hoofdstad Bagdad zijn zaterdag zeker zeven doden gevallen. Dat zei een zegsman van de zender. Zeker zestien mensen raakten gewond.

Het kantoor van de zender staat in de wijk al-Mansour. Een correspondent van het station zei dat de materiële schade is aanzienlijk is. Na de explosie brak brand uit. Onder de staf van al-Arabiya vielen ook zeven gewonden, aldus een correspondent van al-Arabiya.

De parkeerplaats ligt tegenover het kantoor van de zender uit Dubai. Of het televisiestation ook het doelwit was van de aanslag, is nog niet duidelijk. Naast al-Arabiya zitten verder in het gebouw nog de Arabische zender MBC en de Saudische staatszender al-Ikhbariya.