VOORBURG - Een sportcentrum in Voorburg is vrijdagavond ontruimd in verband met een sterke chloorlucht. Dat heeft een woordvoerder van de brandweer bevestigd. Het betrof het Forum Kwadraat Sportcentrum aan de Vliegerlaan, dat bestaat uit een zwembad, sporthal en een fitnessruimte.

De ontruiming volgde nadat een chloordamp werd geroken in het zwembad. Brandweermannen met adembescherming zijn op zoek gegaan naar een mogelijk chloorlek, maar hebben niets gevonden. Ook metingen hebben geen verhoogde chloorconcentratie uitgewezen.

Volgens de brandweerwoordvoerder is nog niet duidelijk wat er dan aan de hand was, maar mogelijk was er door een te hoge temperatuur tijdelijk wat meer chloorgas te ruiken.

Dekens

Ambulancepersoneel heeft twee sporters behandeld met prikkende ogen. De ongeveer 150 mensen die aan het sporten of zwemmen waren in het complex, zijn deels buiten en deels in het gebouw van de nabijgelegen Fortis-bank opgevangen. Mensen die geen tijd meer hadden om hun kleren te pakken, kregen dekens van een ziekenhuis uitgereikt. Aan de eind van de avond was iedereen naar huis.

De twee bussen die de politie had besteld om liefhebbers naar het hoofdbureau van de politie in Den Haag te brengen om daar op adem te komen en een kopje koffie te drinken, zijn onverrichte zake weer naar de remise teruggekeerd.