Presidentskandidaat Donald Trump is vrijdag opnieuw door twee vrouwen beschuldigd van aanranding. Een van de vrouwen was een kandidaat van het programma The Apprentice waar Trump aan meewerkte. Trump noemt de vrouwen "zieke leugenaars".

Summer Zervos, die in het verleden aan reality-show The Apprentice meedeed, zei vrijdag te zijn aangerand door Trump. De eerste keer dat Zervos Trump ontmoette werd ze naar eigen zeggen ongevraagd gezoend.

Toen ze op een later moment een afspraak met Trump had bij een hotel in Los Angeles om het over een baan te hebben, begon hij haar volgens Zervos opnieuw te zoenen. Beide keren wees de vrouw hem af.

Bekijk de verklaring van Zervos:

Deelnemer The Apprentice zegt door Trump te zijn aangerand
64
Deelnemer The Apprentice zegt door Trump te zijn aangerand

Rok

Een andere vrouw, Kristin Anderson, vertelde vrijdag in de Washington Post dat ze begin jaren negentig in een club in New York door Trump onder haar rok zou zijn gegrepen.

Het voorval duurde naar haar zeggen niet langer dan dertig seconden, maar dat het Trumps hand was die onder haar rok verdween betwijfelt Anderson niet. Ze zat op een bank in een club in Manhattan toen ze opeens een hand onder haar rok voelde, die omhoogging over haar dij en eindigde op haar vagina.

Geen versierpoging

Pas nadat ze de hand had weggeduwd en de bank af was gevlucht draaide Anderson zich om en herkende ze Trump.

"'Het was geen seksuele versierpoging", zei Anderson. "Ik weet niet waarom hij het deed. Het was alsof hij wilde bewijzen dat hij het kon flikken, dat er niks zou gebeuren. Er was geen gesprek. We keken niet eens in elkaars richting. Het was willekeurig, zeer nonchalant van zijn kant."

Beschuldigingen

Het Trump-kamp ontkent de beschuldiging, maar diverse verhalen stroken met de uitspraken die Trump deed in de video uit 2005 die vorige week uitkwam.

Daarin leek de Republikeinse presidentskandidaat op te scheppen dat als je beroemd bent, je vrouwen kan aanranden. "Ik zoen ze gewoon, ik wacht niet eens. Je kan ze in het kruis grijpen, je kan alles doen", zei Trump. Sinds de opname uitkwam hebben diverse vrouwen gezegd te zijn aangerand door Trump.

Video: Opname obsceen gesprek Trump uit 2005 publiek gemaakt

Opname obsceen gesprek Trump uit 2005 publiek gemaakt
186
Opname obsceen gesprek Trump uit 2005 publiek gemaakt

'Zieke leugenaars'

Trump heeft hard uitgehaald naar de vrouwen die hem van aanranding beschuldigen. Tijdens een toespraak in North Carolina noemde hij ze "zieke leugenaars". ''Sommigen doen het waarschijnlijk voor wat beroemdheid, ze krijgen wat gratis roem. Het is volledig doorgestoken kaart'', aldus Trump.

Zijn campagneteam kwam ook met een Britse getuige die het verhaal van een van de vrouwen in twijfel trekt. 

Nu de beschuldigingen tegen Trump de campagne beheersen, raakt de New Yorkse vastgoedmagnaat verder achterop in de peilingen. Uit een vrijdag gepubliceerde peiling van Reuters/Ipsos blijkt dat Trump 7 procent achterstaat op zijn Democratische rivale Hillary Clinton.