AMSTERDAM - De 27-jarige man en de 32-jarige vrouw uit Alphen aan de Rijn die verdacht worden van de dood op het driejarige meisje Savannah, moeten nog dertig dagen in voorlopige hechtenis blijven. Zo besloot de rechtbank van Den Haag donderdag.

De vrouw, de moeder van Savannah, heeft betrokkenheid bij de dood van haar kind toegegeven, aldus het Openbaar MinisterieDe twee werden eind september gearresteerd toen het kind werd aangetroffen in de kofferbak van de auto waarin zij reden.

De man heeft bekend betrokken te zijn geweest bij de mishandeling van het kind. Beide verdachten worden psychologisch onderzocht in het Pieter Baan Centrum. Een derde verdachte, een man uit Nieuwkoop, is door de politie verhoord in verband met betrokkenheid bij de mishandeling. Ook tegen hem wordt een zaak voorbereid.

Savannah kwam door verstikking om het leven, bleek uit onderzoek. Eerder werd al bekend dat zij thuis werd omgebracht. De zaak leidde tot ophef, omdat de mishandeling van het kind bekend was bij de buurt, de politie en de Raad voor de Kinderbescherming. Een stille tocht in Alphen aan de Rijn trok driehonderd mensen.