Vermoedelijke strijders van de radicaal-islamistische Somalische groep al-Shabaab hebben donderdag bij een aanval in de streek Mandera in het noordoosten van Kenia zeker zes mensen gedood. 

Door snel optreden van Keniaanse veiligheidstroepen werden meer slachtoffers voorkomen, liet de gouverneur van de regio via Twitter weten. Volgens de Keniaanse krant Daily Nation was de aanval gericht op mensen die niet oorspronkelijk uit de regio komen. 

Al-Shabaab voerde in de afgelopen jaren meerdere aanvallen uit in Kenia. Meestal vinden die aanslagen plaats in de buurt van de grens met Somalië, maar soms ook verder het binnenland in.

In 2015 doodde al-Shabaab 148 mensen op een universiteit in Garissa en in 2013 kwamen 67 mensen om bij een aanval van de terreurbeweging op een winkelcentrum in de Keniaanse hoofdstad Nairobi. Door de aanslagen wordt de Keniaanse toeristenindustrie grote schade toegebracht. 

Al-Shabaab zegt dat de aanvallen doorgaan totdat Kenia zijn troepen terugtrekt uit Somalië. De Keniaanse militairen maken deel uit van een troepenmacht van de Afrikaanse Unie die in Somalië een door de Verenigde Naties erkende regering ondersteunt.