Het verkeer op diverse grote wegen ondervindt dinsdag veel problemen in de avondspits. Op de A12 en de A44 stonden automobilisten lange tijd vast door wegafsluitingen.

De A12 bij Zoetermeer is dinsdagmiddag afgesloten na een ongeluk.

Verkeer vanuit Den Haag naar Utrecht stond muurvast. De weg werd rond 19.00 uur weer vrijgegeven, meldt de VerkeersinformatieDienst (VID). Het zal echter nog enige tijd duren voordat de file is opgelost.

Ook op de 'sluiproutes' via Leiden en Alphen aan de Rijn (A4, N11) stond het verkeer vast.

Video: Vertraging op de A12 na meerdere ongelukken

Vertraging op de A12 na meerdere ongelukken
Vertraging op de A12 na meerdere ongelukken

Afgesloten A44

Op de A44 tussen Schiphol en Den Haag vonden dinsdagmiddag twee ongevallen plaats ter hoogte van Sassenheim. Volgens het Leids Dagblad waren bij de ene botsing twee en bij de andere vijf auto's betrokken.

De weg richting Den Haag was anderhalf uur afgesloten, maar werd rond 19.00 uur weer vrijgegeven. De A44 richting Amsterdam blijft nog enige tijd dicht om al het puin van de weg te halen.

Ook op de A10 bij Amsterdam staat het verkeer stil of kan het slechts langzaam rijden.

Duitse grens

Aan het begin van de spits was een vrachtwagens betrokken bij een ongeval bij Bunnik. Van Utrecht richting de Duitse grens was al eerder op de middag een aanrijding tussen een vrachtwagen en meerdere auto's tussen Arnhem-Noord en knooppunt Oud-Dijk. Later werd ook de weg van Den Haag naar Utrecht bij Zoetermeer afgesloten na een aanrijding.

Intussen lopen ook omrijroutes vol. Het is de tweede dag dat de avondspits veel problemen kent; maandag ging de boeken in als de drukste maandagavondspits van dit jaar.