LANDGRAAF - Relatieproblemen zijn de oorzaak van de schietpartij in de Limburgse plaats Landgraaf in de nacht van woensdag op donderdag. Een 47-jarige man uit Heerlen, zijn 34-jarige vrouw en een 33-jarige man uit Sittard kwamen daardoor om het leven.

Dat meldde de politie van Limburg-Zuid. Het incident met dodelijke afloop had omstreeks kwart over een plaats in een woonhuis. De dader zou de echtgenoot van de vrouw zijn. Hij sloeg de hand aan zichzelf nadat hij de andere twee had gedood.

Schietvereniging

De schutter had volgens de politie een vergunning om drie vuurwapens te hebben. De twee andere wapens vond de politie in diens woning in Heerlen. Mogelijk was de man lid van een schietvereniging. Om zo'n vergunning te krijgen moet iemand een bewijs van goed gedrag hebben, aldus de politie.

De vrouw verbleef in verband met relatieproblemen samen met haar twintig maanden oude dochtertje in haar ouderlijke woning. Voordien woonde ze samen met haar man en dochtertje in Heerlen.

Middernacht

Kort na middernacht bezocht haar man de woning. Op dat moment bevonden zich daar de vrouw, haar nieuwe 33-jarige vriend en de moeder van de vrouw. Het dochtertje lag boven in een slaapkamer.

Ook de moeder van de vrouw was boven, toen zij beneden plotseling schoten hoorde. Ze rende naar beneden en zag haar schoonzoon in de kamer met een wapen in de hand. Hiermee bleek hij haar dochter en haar nieuwe vriend dood geschoten te hebben.

Schoonmoeder

Toen hij zijn schoonmoeder zag, richtte de 47-jarige Heerlenaar het vuurwapen op zijn hoofd en loste hij een dodelijk schot. De moeder vluchtte het huis uit en alarmeerde de politie.

Het kind is inmiddels ondergebracht bij haar grootouders. Slachtofferhulp staat familieleden bij.