DRIEBERGEN - De spoorwegpolitie heeft woensdagavond zeven minderjarige spoorvandalen uit Maarssen aangehouden. De jongens, die in leeftijd variëren van dertien tot en met zestien jaar, worden ervan verdacht dat ze in de afgelopen weken op het spoor bij Maarssen treinen met stenen hebben bekogeld en voorwerpen op de rails hebben gelegd.

Dat heeft het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD), waaronder de spoorwegpolitie valt, donderdag laten weten. De politie verrichtte de aanhoudingen nadat weer een steen op de rails was gelegd en een trein over deze basaltkei was gereden. Even later legden twee jongens een halve stoeptegel op de rails. De spoorwegpolitie, die aan het posten was op de plaats waar de incidenten steeds plaatshadden, greep daarop in.

Politie

De twee maakten volgens de politie deel uit van een groep van zeven jongeren die zich nabij het spoor bevonden. Alle zeven zijn aangehouden en overgebracht naar diverse bureaus in de regio Utrecht. Ze hebben de nacht daar doorgebracht. Meerdere van de opgepakte jongens hebben inmiddels bekend dat ze treinen hebben bekogeld en voorwerpen op de rails hebben gelegd. De politie zal hen verder verhoren.

Voor zover nu bekend waren de jongens niet verantwoordelijk voor het bouwhek dat begin januari bij Maarssen op de rails was terechtgekomen, waarna een intercity er tegenaan knalde, aldus de woordvoerder van het KLPD. Hoeveel schade de jongeren mogelijk door hun daden hebben aangericht, is volgens hem nog niet bekend.