De sporters die hebben meegedaan aan de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro zijn dinsdagmiddag feestelijk gehuldigd tijdens het Welkom Thuis Feest in een uitverkocht TivoliVredenburg in Utrecht.

Het was de eerste keer dat het paralympische team met een publiekshuldiging werd onthaald.

De sporters arriveerden 's middags met wat vertraging op Schiphol en gingen verder naar het muziekcentrum. Daar was het feest al losgebroken.

De huldiging was het hoogtepunt. Zo'n elfhonderd supporters, vrienden en familieleden juichten de paralympiërs toe, waarbij de goudenmedaillewinnaars als laatsten opkwamen. Ook werden ze toegezongen door zangeres Maan.

De sporters gingen naar de Domstad met een reden; Utrecht is nu gastheer van de Nationale Sportweek, die van 17 tot en met 25 september plaatsvindt.

Woensdag worden de medaillewinnaars ontvangen door koning Willem-Alexander en prinses Margriet op Paleis Noordeinde. Voorafgaand worden zij gehuldigd in de Grote Kerk in Den Haag. Onder anderen premier Mark Rutte, staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) en de voorzitter van het Nederlands Paralympisch Comité, Wim Ludeke, zullen hen daar toespreken.

Video: Warm onthaal voor succesvolste Paralympische ploeg ooit

Warm onthaal voor succesvolste Paralympische ploeg ooit
Warm onthaal voor succesvolste Paralympische ploeg ooit