LOS ANGELES - Het aantal antisemitische incidenten aan Amerikaanse universiteiten neemt de laatste tijd toe. Volgens de Anti-Defamation League, die antisemitisme bestrijdt, waren er dit jaar al ruim honderd incidenten, variërend van graffiti, scheldpartijen en fysiek geweld.
Anti-Defamation League

President Robert Corrigan van de San Francisco State University heeft op de website van de universiteit stelling genomen tegen een recent incident. Daarbij intimideerden pro-Palestijnse studenten joodse studiegenoten met kreten als 'Hitler heeft zijn werk niet afgemaakt'.

De universiteitspresident heeft de officier van justitie in San Francisco gevraagd een lid van het antidiscriminatieteam op de universiteit te laten werken. Ook overweegt hij tegen bepaalde studenten een aanklacht in te dienen.

Hierin volgt hij de Universiteit van Californië, Berkeley, waar vorige maand 79 studenten werden geschorst. De actiegroep Studenten voor gerechtigheid in Palestina werd voor een maand verboden op de campus van de universiteit actief te zijn, meldt de interneteditie van de
Jerusalem Post