PSV is de groepsfase van de Champions League dinsdagavond begonnen met een nederlaag. Atletico Madrid was in Eindhoven met 1-0 te sterk.

Het enige doelpunt van de wedstrijd kwam op naam van Saul Ñíguez. De 21-jarige middenvelder schoot na 42 minuten spelen in het Philips Stadion raak na een scrimmage uit een corner.

Vlak na de openingstreffer kreeg PSV de uitgelezen mogelijkheid op de gelijkmaker, maar Andrés Guardado miste een strafschop. De Eindhovenaren hebben nu de laatste drie penalty's in de Champions League (reguliere speeltijd) gemist. Mark van Bommel (2005) en Jürgen Locadia (2015) gingen Guardado voor. 

Trainer Phillip Cocu koos tegen Atletico voor een 5-3-2 systeem, waardoor Daniel Schwaab in de basis mocht starten. Guardado, die afgelopen zaterdag in Nijmegen tegen NEC (4-0 winst) nog rust kreeg, keerde terug op het middenveld ten koste van Bart Ramselaar. Luuk de Jong en Luciano Narsingh vormden de voorhoede.

Het andere duel in groep D tussen Bayern München en FK Rostov eindigde in een simpele overwinning voor de thuisploeg. Bayern was zonder Arjen Robben met 5-0 te sterk.

Video: Bekijk de samenvatting PSV-Atletico Madrid (0-1)

Afgekeurd

PSV leek een droomstart tegemoet te gaan in het eigen Philips Stadion. Al na drie minuten spelen kopte Luuk de Jong raak op aangeven van Hector Moreno, maar scheidsrechter Martin Atkinson keurde het doelpunt af na vermeend duwen van Moreno.

Na de afgekeurde treffer van De Jong liet Atletico zich meer zien voor het doel van PSV. Zo moest Jeroen Zoet ingrijpen op een inzet van Felipe Luis. PSV was vooral gevaarlijk via Luciano Narsingh, die met zijn snelheid voor de nodige dreiging zorgde. 

Echte kansen bleven echter uit voor PSV, dat na 40 minuten ook op achterstand kwam. Na een scrimmage uit een corner werkte Ñíguez fraai binnen. Davy Pröpper liep net daarvoor een flinke hoofdwond op, maar Atkinson nam het incident niet waar en keurde de treffer goed.

De Britse scheidsrechter ging enkele minuten later opnieuw in de fout, dit keer in het voordeel van PSV. Narsingh brak uit aan de rechterkant en ging naar de grond na een sliding van José Giminez, maar ondanks het uitblijven van enig contact wees Atkinson naar de stip. Guardado verzuimde de strafschop echter binnen te schieten.

​Video: Guardado mist penalty na schwalbe Narsingh

Pereiro

PSV had na rust net als in de eerste helft moeite met het creëren van goede kansen. Het aantal schoten op doel was nihil, terwijl Atletico steeds vaker gevaarlijk werd. Kevin Gameiro had tien minuten na rust de 2-0 op zijn voet na slordig balverlies van Schwaab, maar hij schoot van dichtbij hoog over.

PSV werd in eerste instantie alleen gevaarlijk via De Jong (kopbal naast) en Jorrit Hendrix (schot hoog over), terwijl ook Atletico er maar niet in slaagde om het duel op slot te gooien. 

Trainer Cocu probeerde met het inbrengen van Ramselaar, Gaston Pereiro en Steven Bergwijn nog iets te forceren en dat resulteerde vlak voor tijd alsnog in de grootste kans van de wedstrijd. Pereiro kopte een bal van dichtbij echter recht op doelman Jan Oblak af.