ROTTERDAM - De politie en medewerkers van de gemeente Rotterdam zijn dinsdagochtend een woonwagenkamp in Rotterdam-Zuid binnengevallen. Ze willen een einde maken aan mogelijke "rechtsongelijkheid", zei een woordvoerder van de politie.

Aan de actie op het kamp aan de Cortenbachsingel in de wijk Beverwaard nemen volgens hem ongeveer tachtig mensen deel. Onder hen zijn medewerkers van de afdeling bouw- en woningtoezicht, de belastingdienst en sociale zaken. Ook een peloton van de mobiele eenheid is aanwezig. Bewoners die het kamp afwillen, worden gecontroleerd.

Inval

Het is dit jaar de tweede inval in het woonwagenkamp. Bij de vorige actie, op 13 april, hield de politie in en bij het kamp dertig mensen aan. In woningen tegenover en op het kamp zelf werden toen in totaal 34 hennepkwekerijen ontmanteld. Ook nam de politie vier vuurwapens, twee messen, een busje traangas, contant geld en een auto in beslag.

De politie is nu ter ondersteuning en bescherming van de gemeentelijke medewerkers aanwezig, maar zal volgens de woordvoerder zelf ook in actie komen als daartoe aanleiding is.