Bij het terminalbedrijf C.RO Ports aan de Merseyweg in het Botlekgebied zijn tien werknemers zaterdagochtend onwel geworden door een onbekende stof. 

Zes van hen zijn voor verdere behandeling naar het ziekenhuis gebracht, aldus een woordvoerster van de veiligheidsregio.

Ze hadden last van ademhalingsklachten, misselijkheid en benauwdheid. Welke stof is vrijgekomen en waar die vandaan kwam, is niet duidelijk.

Volgens de werknemers was er korte tijd een lichte rook te zien. Metingen van de brandweer leverden echter niets op.

Albert Heijn

In een winkel van Albert Heijn in Goirle (Brabant) zijn zaterdagmiddag rond 15.00 uur vijf medewerkers niet goed geworden. De vijf, die aan het werk waren bij de bakkersoven, klaagden over geïrriteerde ogen, hoofdpijn en misselijkheid. De winkel aan het Koningsschild werd ontruimd.

Ook ander personeel meldde dezelfde klachten, maar in mindere mate, liet de brandweer weten. De winkelmedewerkers zijn ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld.

De brandweer verrichtte metingen, maar kon niks meer vinden. De ovens zijn uitgezet. Nadat de boel was geventileerd, is de winkel rond 17.00 uur weer vrijgegeven.

Rotte eieren

Ook werd de Rotterdamse vinexwijk Nieuw Terbregge zaterdagochtend geteisterd door een geur van rotte eieren. Bij de Milieudienst Rijnmond (DCMR) kwamen tientallen klachten binnen.

De stank bleek te komen van het bedrijf RBC Minerals, waar medewerkers grond verplaatsten met een kraan. Door rottend organisch materiaal in de grond kwam de geur van rotte eieren vrij, meldde DCMR.