De overleden baby die op 8 juni werd gevonden in een tas bij de Sloterplas is van mediterrane komaf.

Dat heeft DNA-onderzoek op het lichaam van de baby uitgewezen, meldt de politie zaterdag. 'DNA-onderzoek naar de geografische herkomst van het jongetje heeft uitgewezen dat zijn moeder mogelijk afkomstig is uit Europa of Noord-Afrika en de vader uit (Noord) Afrika of de noordelijke randen van het Middellandse zeegebied', aldus de politie. 

Het pasgeboren jongetje werd op 8 juni gevonden aan de oostoever van de Sloterplas. Hij lag in een tas die eerder in het water had gelegen. De zoektocht naar de ouders van de baby gaat onverminderd voort. 'We zullen alle mogelijkheden benutten om de ouders te vinden al wordt het nog zo lastig', stelt Ton Uiterwijk, die het onderzoek leidt. 'We moeten de moeder vinden, zodat zij geholpen kan worden en herhaling kan worden voorkomen. Ik vrees voor neonaticide, waarbij vrouwen voor de buitenwereld verbergen dat ze zwanger zijn, geen verloskundige bezoeken en na de geboorte het kindje smoren. Ik zal deze zaak nooit vergeten.'


Het kindje wordt maandag begraven op de Amsterdamse begraafplaats Sint Barbara. Het krijgt een openbare afscheidsdienst, waar onder anderen politie en de stadsdichter bij aanwezig zijn. Ook zijn rechercheurs aanwezig die het onderzoek in deze zaak doen. hebben. Een van hen postte onlangs een emotioneel bericht op Facebook, waarin ze in een gedicht en een korte blog omschreef wat de vondst van het kindje met haar deed.