De politie heeft in Amsterdam een 52-jarige man aangehouden vanwege een moord die 26 jaar geleden in Den Haag plaatsvond. Het slachtoffer was de 36-jarige Miriam Sharon, moeder van destijds twee jonge kinderen.

De Israëlische vrouw werd in haar eigen woning aan de Regentesselaan om het leven gebracht.

Een DNA-match leidde tot de arrestatie van de man, liet de politie woensdag weten. Volgens de politie werd niet eerder in zo'n oude 'coldcase' een verdachte aangehouden.

Rechercheurs waren weer in de oude zaak gedoken, die tot dusverre onopgelost was gebleven. Diverse sporen die destijds in de woning van het slachtoffer waren gevonden, zijn met hedendaagse technieken opnieuw onderzocht. Dat leidde 26 jaar na dato naar de verdachte, die maandag werd aangehouden.

Over de man wil de politie verder niks kwijt. Ook niet of het een Amsterdammer is en of bekend is in welke relatie hij tot de vrouw stond.

Motief

De politie zegt wel dat ze nog in het duister tast over het motief. Daarom wil ze graag mensen spreken die met de vrouw contact hadden of met wie de politie na de moord al eerder heeft gesproken.

De vrouw was naar Nederland gekomen nadat zij een relatie had gekregen met een Nederlandse man.