Celstraf geëist tegen Nederlander om misbruik 6-jarige uit VS

Een 37-jarige man hoorde donderdag voor de rechtbank in Den Haag vijf jaar cel en tbs tegen zich eisen wegens seksueel misbruik van een zesjarig meisje uit Atlanta in de Verenigde staten. 

Het misbruik gebeurde met medewerking van de moeder, die in de VS wordt vervolgd.

De verdachte, die geen vaste woonplaats heeft, kwam naar voren in een groot Nieuw-Zeelands onderzoek naar kinderporno. Hij werd op 14 april opgepakt, waarna het meisje bij haar moeder werd weggehaald.

De man en vrouw zouden via internet contact hebben gelegd, waarbij de vrouw werd overgehaald haar kind seksueel te misbruiken. Op verschillende foto’s houdt het meisje een papiertje vast met daarop de schuilnaam van de verdachte. Die foto’s gebruikte hij ook om een hogere status te krijgen in het digitale pedofielennetwerk en daarmee toegang tot andere foto’s, aldus het OM.

Ook bezocht de verdachte de moeder en dochter in de VS waarbij hij het meisje meerdere malen in het bijzijn van de moeder misbruikte. De man heeft bekend, maar weigert wachtwoorden te geven om bij mogelijk meer digitaal opgeslagen materiaal te komen.

Een psycholoog en een psychiater hebben vastgesteld dat hij een persoonlijkheidsstoornis heeft en in verminderde mate toerekeningsvatbaar is.

De uitspraak is op 1 september.

Lees meer over:
Tip de redactie