LONDEN - Het paleis van Westminster in Londen, waar het Britse parlement zetelt, wordt veranderd in een modern fort. Rond het gebouw komen hekken onder stroom, wegversperringen en een grote hefboom om de nabijgelegen rivier de Thames af te sluiten. Dat meldde The Sunday Times op basis van een uitgelekt veiligheidsrapport.

De Britse geheime dienst en de Londense politie komen met de maatregelen naar aanleiding van een aantal incidenten waarbij onthutsende veiligheidsgebreken aan het licht kwamen. De afgelopen maanden wisten onder meer demonstranten het Britse parlement binnen te dringen en smokkelde een journalist een nepbom naar binnen. Er is grote vrees dat terroristen het Britse parlement op het oog hebben voor een aanslag.

Wegversperring

Het elektrische hek komt op alle plekken waar het publiek direct toegang heeft tot het paleis van Westminster. De wegversperringen bestaan onder meer uit palen die boven de grond komen als er bijvoorbeeld een voertuig met explosieven op het gebouw komt afrijden. Met de enorme hefboom op de Thames moet een aanval per boot worden afgeslagen.

Bewakingscamera's

Verder komen in iedere hoek van het gebouw bewakingscamera's te hangen en moeten alle circa 14.000 mensen die in het paleis van Westminster werken goed zichtbaar een naambordje dragen. Of de traditionele wachters van het parlement in functie blijven, is niet duidelijk. Maar Britse media meldden al eerder dat zij hun langste tijd hebben gehad.