AMSTERDAM - Het programma De Bauers van RTL4 heeft de Gouden Televizier-Ring 2004 gewonnen. De strijd om de publieksprijs ging tussen de reality soap over het gezin van volkszanger Frans Bauer en de andere genomineerden Expeditie Robinson (Net5) en de Lama's (BNN). De prijs werd vrijdagavond uitgereikt tijdens het 39e Gouden TeleVizier-Ring Gala in de Heineken Music Hall in Amsterdam.

Bekijk video: Modem/ Breedband

De afgelopen weken kon er worden gestemd op de genomineerden. Ook tijdens het gala, dat rechtstreeks werd uitgezonden door de organiserende omroep AVRO, kon nog een stem worden uitgebracht. SBS6-Presentatrice Wendy van Dijk reikte de prijs uit.

Tv-vrouw van het jaar

Van Dijk kreeg zelf tijdens het gala de Zilveren TeleVizier-ster voor de tv-vrouw van het jaar. Het was de derde keer dat ze die onderscheiding ontving. Haar collega Reinout Oerlemans (RTL4) won de prijs bij de mannen. Bij de vrouwen waren naast Van Dijk de presentatrices Tooske Breugem (AVRO) en Anita Witzier (KRO) genomineerd. Bij de mannen vielen Peter R. de Vries (SBS6) en Rik Felderhof (NCRV) buiten de prijzen.

De Nickelodeon-serie ZOOP won de Gouden Stuiver. De prijs voor het beste jeugdprogramma werd uitgereikt door Kim-Lian van der Meij, die vorig jaar won met haar programma Fox Kids Top 20. De andere genomineerden voor de Gouden Stuiver waren Buya van de NCRV en Het Jeugdjournaal van de NOS.

Eer

Frans Bauer was zelf niet in Amsterdam aanwezig om de ring in ontvangst te nemen, dat deed zijn partner Mariska. De zanger was voor een optreden in Dordrecht, maar reageerde via een televisieverbinding uitgelaten op zijn uitverkiezing. Het gezin Bauer noemt het een ongelofelijke eer dat het is onderscheiden 'voor het leven dat we leiden', aldus Mariska.

"Dat het publiek ons programma uit zo'n groot aanbod signaleert en waardeert, is het allermooiste dat er is", verklaarde producent Reinout Oerlemans over De Bauers. Zijn eigen uitverkiezing tot tv-man van het jaar noemde hij het belangrijkste dat een tv-maker kan overkomen.

Tina Turner

Tooske Breugem en Winston Gerschtanowitz presenteerden de avond. De Amerikaanse zangeres Tina Turner trad op. Zij zong tijdens het gala haar nieuwe nummer Open Arms. De 64-jarige zangeres arriveerde donderdagavond in Amsterdam, maar kon niet in het Amstel Hotel terecht. Door een legionellabesmetting in het gerenommeerde, luxe hotel, moest ze uitwijken naar een ander onderkomen.