Een Nederlandse man (54) en zijn dochter (20) zijn zaterdagmorgen om het leven gekomen door een ongeluk in het oosten van Duitsland. Ook twee Duitsers van 25 en 49 jaar die in dezelfde auto zaten, zijn overleden. 

Twee andere Nederlandse inzittenden, van 20 en 27 jaar, zijn met levensbedreigende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Volgens de Duitse politie heeft de 20-jarige bestuurster mogelijk veel te hard gereden. In een flauwe bocht net buiten de plaats Gross Kiesow, in de deelstaat Mecklenburg-Voor-Pommeren, raakte de auto van de provinciale weg en kwam tegen een boom tot stilstand. Hulpverleners zagen dat de snelheidsmeter van de Skoda op 140 kilometer per uur was blijven steken.

Of de vrouw echt zo snel heeft gereden, moet echter nog blijken uit het onderzoek. Het zestal kwam van een feest. De politie onderzoekt of de bestuurster had gedronken.

De Duitse omroep NDR spreekt van een ernstig ongeval. "Het ongeluk zag er vreselijk uit en stelt ook de hulpverleners voor grote uitdagingen", zo vertelde een hulpverlener aan de omroep.