AMSTERDAM - Het kabinet wil nieuwe onderhandelingen starten met de vakbeweging en de werkgeversorganisaties. Er zou bereidheid zijn met de sociale partners te spreken over alle punten op de beleidsagenda, van prepensioen tot WAO. Dat meldt Trouw vrijdag.

De krant baseert zich op bronnen rond de betrokken partijen. Vrijdag spreekt staatssecretaris Cees van der Knaap van Defensie opnieuw met de sociale partners. Hij zal met hen spreken over de conclusies uit de gesprekken van deze week. In het weekeinde zal het kabinet waarschijnlijk worden bijgepraat door Van der Knaap over zijn bevindingen.

De FNV zal vrijdag niet spreken met Van der Knaap. Een woordvoerder van de vakcentrale laat weten graag bij de staatssecretaris langs te komen, "maar dan moet hij wel wat in te brengen hebben. Voor alleen het vaststellen van een verslag van de gespreksronde komen we niet."

Het is nog niet duidelijk waaruit een eventuele lijmpoging van het kabinet zal bestaan. De valcentrales hebben voorgesteld om Herman Wijffels, de voorzitter van de Sociaal Economische Raad, aan te stellen als onafhankelijk bemiddelaar.