ZEEWOLDE - In Zeewolde zijn donderdagavond ruim duizend mensen bijeengekomen voor de herdenkingsbijeenkomst voor de vijf slachtoffers van het verkeersongeval afgelopen weekeinde. De vijf vonden zondag op de A35 bij Almelo de dood toen de auto waarin zij zaten van de weg raakte en in brand vloog.

De herdenking is in schoolgebouw De Levant. Buiten het gebouw staan videoschermen waarop mensen die niet meer naar binnen kunnen, de bijeenkomst kunnen volgen. De vlag hangt halfstok en er klingt zachte muziek.

Tijdens de bijeenkomst, die om acht uur begon, worden enkele toespraken gehouden. Na afloop laten aanwezigen ballonnen op. Uit enkele toespraken kwam duidelijk het verwijt naar de staat van de weg A35 naar voren.

"Men dempt de put pas als het kalf verdronken is." Zo verwoordde een vriend van een van de slachtoffers zijn twijfels over de toedracht van het ongeval. Ook een vader van een van de slachtoffers liet doorschemeren dat hij het ongeval wijt aan de staat van de weg. Tijdens de herdenkingsbijeenkomst viel een meisje flauw.