AMSTERDAM - Dj Tiësto is nog steeds de populairste dj van Nederland. Tijs Verwest, zoals zijn echte naam luidt, won woensdagavond in Cineac in Amsterdam tijdens de uitreiking van de tweede Dutch DJ Award Award met grote voorsprong de publieksprijs. Vorig jaar mocht hij naast de publieksprijs ook de vakjuryprijs in ontvangst nemen. Dit jaar ging deze naar de Chileens-Duitse dj Ricardo Villalobos.

Bekijk video:
Modem/ Breedband

Zo'n elfduizend mensen brachten een stem uit voor de publieksprijs. Tiësto kreeg twee keer zoveel stemmen als de nummers twee en drie, Luna en Armin van Buuren, bij elkaar, maakte de organisatie bekend. Tiësto reageerde na de uitreiking enthousiast op het winnen van de publieksprijs. "Het is voor mij een heel belangrijke prijs. Het laat zien dat de Nederlandse achterban mij nog steeds steunt. Ik ben nog altijd heel gedreven."

De winnaar van de vakjuryprijs werd gekozen door vijftig kopstukken uit de Nederlandse dance-industrie. Het vorig jaar won Tiësto deze prijs, dit jaar eindigde hij op de vierde plaats. Is hij teleurgesteld dat hij dit jaar de vakjuryprijs aan zich voorbij moet laten gaan? "Nee, ik ben blij dat ook eens iemand anders die prijs wint. Er zijn maar twee prijzen bij de Dutch DJ Awards."

Meer produceren

Dj Tiësto zegt zich het komende jaar nog meer op het produceren van muziek te willen gaan richten. "Ik ga minder dj-werk doen en meer met grote artiesten samenwerken."

Dat wil niet zeggen dat hij niet meer in Nederland te zien zal zijn. Op 29 en 30 oktober geeft de populaire dj twee concerten in het Arnhemse Gelredome. Beide concerten waren binnen veertig minuten uitverkocht. Over die twee concerten wil hij nog niet veel kwijt, behalve dan er "misschien wel musici" mee zullen doen.

Hij ziet zichzelf als een soort ambassadeur van de dance. Hij reist de hele wereld over en bezoekt daarbij ook opvallende landen. Zo heeft hij al in Macedonië gedraaid en draait hij in november ook in Venezuela. Is het vol te houden al dat reizen? Dj Tiësto: "Op een gegeven moment houd je het niet vol. Daarom heb ik net twee weken lekker thuis gezeten."

De prijs voor talent van het jaar was voor het tweede opeenvolgende jaar voor de Rotterdamse dj-producer Joris Voorn.