BAGDAD - Een bus met werknemers van de luchthaven van Bagdad is donderdag in de Iraakse hoofdstad beschoten. Daardoor kwamen zeker vier inzittenden om het leven en raakte een onbekend aantal gewond. Dat zei een medewerkster van het vliegveld.

"De bus was doorzeefd met kogelgaten. Overal lag gebroken glas", aldus de werknemer. Volgens haar zaten zeker 25 mensen in de bus toen het voertuig onder vuur werd genomen in een buitenwijk van Bagdad. De bus, die op weg was naar het vliegveld, vervoerde kantoorpersoneel.

Het Yarmouk Ziekenhuis liet weten een aantal gewonden te hebben ontvangen. Van hen waren er verscheidene ernstig aan toe. Opstandelingen beschieten geregeld bussen met mensen die werken op Amerikaanse bases of bij instanties die worden gerund door het Amerikaanse leger.

De luchthaven van Bagdad, een voormalige militaire basis, wordt tegenwoordig beschermd door een particulier beveiligingsbedrijf. Duizenden mensen werken op het vliegveld. De meesten zijn betrokken het opnieuw opstarten van Iraqi Airways of werken voor luchttransportbedrijven.