WAGENINGEN - De politie heeft woensdagmiddag het pand van de Vereniging Milieu-offensief (VMO) doorzocht. Volgens een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) in Amsterdam zijn goederen in beslag genomen. Wat de agenten hebben meegenomen, wil hij niet zeggen.

De verdachte van de moord op Fortuyn, de 32-jarige Volkert van der G. (Graaf), werkt al jaren bij VMO. Volgens een woordvoerder van de vereniging is de politie twee uur in het gebouw in Wageningen bezig geweest.

VMO is hier tevoren over ingelicht. De zegsman benadrukt dat de politie "alles keurig netjes heeft achtergelaten." Hij noemt de doorzoeking "niet meer dan logisch".

Het is de bedoeling dat de politie donderdagochtend een gesprek heeft met VMO. De vereniging had dit vorige week na de bekendmaking dat VMO-medewerker Volkert van der G. verdacht wordt van de moord op Fortuyn direct aangeboden. Een gepland gesprek op donderdag is volgens de VMO-woordvoerder echter door de politie afgebeld, omdat het geen prioriteit meer zou hebben.

De woordvoerder benadrukt nogmaals dat de VMO niets met de moord te maken heeft en het "walgelijk" te vinden als Van der G. de dader zou zijn. De milieuzaken die VMO voert, zoals donderdag bij de Raad van State, gaan daarom gewoon door.

/NIEUWS'Moordenaar Fortuyn was milieuactivist' (video)

/DOSSIERFortuyn